Ordinacija obiteljske medicine

Od ponedjeljka 08.07.2024. moguće se upisati u tim nove ordinacije obiteljske medicine Doma zdravlja PGŽ na adresi Šporova jama 1 u Kastvu u kojoj će ordinirati Ante Lončar, dr.med. Izjave o izboru/promjeni izabranog liječnika moguće je potpisati u ordinaciji Ive Lisice Vučinić, dr.med. (zamjena Ivona Mihajlović, dr.med.).

Radno vrijeme:

  • Parni datumi poslijepodne
  • Neparni datumi ujutro

Ginekološka ordinacija

U navedenoj ordinaciji moguće je potpisati i Izjave o izboru/promjeni izabranog liječnika i za novu ginekološku ordinaciju u kojoj će ordinirati Ana Bagarić Babić, dr.med., spec. gin. i opst.

Od ponedjeljka 22.07.2024. Izjave će se moći potpisati i u ordinaciji Ive Plišić, dr.med., spec. gin. i opst. (zamjena Ana Bagarić, Babić dr.med., spec. gin. i opst.) na adresi Bože Vidasa 16a u Rijeci.

Radno vrijeme:

  • Ponedjeljak u utorak poslijepodne
  • Srijeda, četvrtak i petak prijepodne

Postupak promjene izabranog liječnika i prava pacijenata

Putem iduće POVEZNICE možete provjeriti popunjenost tima svih liječnika primarne zdravstvene zaštite te mogućnosti opredjeljenja za određeni tim, odnosno liječnika.

Pravilnikom o načinu izbora liječnika primarne zdravstvene zaštite omogućen je izbor ugovornog liječnika na jedan od tri načina:

  • U ordinaciji liječnika kojeg osiguranik želi izabrati
  • Putem usluga HZZO-a za e-građane korištenjem Portala zdravlja
  • U prostorijama HZZO-a.

Izbor, odnosno promjena izabranog liječnika provodi se putem tiskanice »Izjava o izboru/promjeni izabranog doktora“ odnosno putem elektroničkog obrasca te tiskanice.

Novi liječnik ima pravo odbiti izbor osigurane osobe samo iz sljedeća tri razloga:

  1. broj opredijeljenih osiguranih osoba koje ima u skrbi prelazi maksimalan mogući broj utvrđen općim aktom Zavoda kojim se uređuje ugovaranje zdravstvene zaštite iz obveznoga zdravstvenog osiguranja (nalazi se na idućoj POVEZNICI)
  2. između izabranog doktora i osigurane osobe postoji poremećaj međusobnih odnosa
  3. je osiguranoj osobi izrečena mjera zabrane približavanja izabranom doktoru.