Novosti

Obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije povodom obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja poziva vas na prigodna predavanja u četvrtak 06. listopada u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke s početkom u 12 sati. Predavanja će održati patronažne sestre Doma zdravlja PGŽ: Uloga edukacije za uspješno dojenje- Andreja Župan Perše mag.med.techn. i Vasna Stipeć dipl.med.techn. Podržimo dojenje- Sanja Sabolić dipl.med.techn. i

Tečaj za trudnice na Viškovu: listopad 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se u Vijećnici Općine Viškovo na adresi Saršoni 19 s početkom u 18 sati u predviđenim terminima od 03.-10. listopada 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Za prijavu i dodatne informacije obratite se na telefonski broj 099 251 8231.

Online tečaj za trudnice u Rijeci: listopad 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 10.-20. listopada 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Tečaj za trudnice u Malom Lošinju: rujan 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Mali Lošinj u predviđenim terminima od 19. rujna – 03. listopada 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Za dodatne informacije obratite se Vašoj patronažnoj sestri.

Tečaj za trudnice na Krku: rujan 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u terminima od 12.09. – 22.09. 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom M: 099/251-8262, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.krk@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tečaj za trudnice u Rijeci- rujan 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 12.-22. rujna 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Dom zdravlja primio ZAHVALNICU Sveučilišta u Rijeci

Sveučilište u Rijeci dodijelilo je Domu zdravlja Primorsko-goranske županije zahvalnicu za izniman angažman, trud i izvanrednu požrtvovnost te ostvarena postignuća u radu vezanom uz COVID-19 pandemiju. Ovim putem im se zahvaljujemo na dodijeljenom priznanju!

Tečaj za trudnice u Crikvenici- svibanj 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će 17. i 18. svibnja 2022. godine u Domu zdravlja – ispostava Crikvenica na II katu (dvorana) s početkom u 11 sati. Detaljan raspored potražite ovdje. Za prijavu i dodatne informacije obratite se na brojeve telefona 051 241 146 ili 099 251 8246.

Online tečaj za trudnice u Rijeci- lipanj 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 06.-15. lipnja 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tečaj za trudnice u Rijeci- svibanj 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 02.-19. svibnja 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Provođenje antigenskih i seroloških testova u Domu zdravlja PGŽ

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije na području čitave Primorsko-goranske županije (u svim ispostavama: Rijeka, Opatija, Crikvenica, Delnice, Krk, Cres-Lošinj, Rab) provodi: serološki test na prisutnost antitijela na virus SARS-CoV-2 na lokaciji Krešimirova 52a. Rezultati testiranja dostavljaju se na zaprimljenu mail adresu u toku istog radnog dana, a cijena testa je 130 kn). Testiranje se vrši od

Prezentacija Doma zdravlja PGŽ u zdravstvenim obrazovnim ustanovama u Slavoniji

Glavna sestra Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Rozmari Tusić mag.med.techn. i voditeljica Odjela patronažne zdravstvene zaštite i zdravstvene njege u kući Ivanka Peranić, mag.med.techn. ovaj su tjedan predstavili Dom zdravlja i mogućnosti rada u toj ustanovi učenicima Medicinske škole Osijek, Medicinske škole Slavonski Brod te Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara u Vinkovcima. Svoju je

Tečaj za trudnice u Malom Lošinju- ožujak/travanj 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Mali Lošinj u predviđenim terminima od 29.ožujka – 08. travnja 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Za dodatne informacije obratite se  Vašoj patronažnoj sestri.  Leave a reply

Online tečaj za trudnice u Rijeci- travanj 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 04.-14. travnja 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tečaj za trudnice na Krku- ožujak 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online, obzirom na trenutačnu situaciju oko COVID-19, u predviđenim terminima od 14.03. – 24.03. 2022. godine. Detaljan raspored potražiti ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom M: 099/251-8262, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.krk@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tečaj za trudnice u Rijeci- ožujak 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 07.-17. ožujka 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tečaj za trudnice u Rijeci- veljača 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 07.-17. veljače 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tečaj za trudnice u Rijeci- siječanj 2022.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 10.-20. siječnja 2022. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tečaj za trudnice na Krku- studeni i prosinac 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online, obzirom na trenutačnu situaciju oko COVID-19, u predviđenim terminima od 29.11. – 09.12. 2021. godine. Detaljan raspored potražiti ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom M: 099/251-8262, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.krk@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tečaj za trudnice u Rijeci- prosinac 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 06.-16. prosinca 2021. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja

Povodom obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja, Dom zdravlja PGŽ 08. listopada s početkom u 12 sati organizira online predavanja putem ZOOM platforme. Teme predavanja: Andreja Župan Perše, mag.med.techn: Utjecaj COVID-19 bolesti na dojenje Anica Stanković, bacc.med.techn. prof. reh.: Zaštitimo dojenje: podržimo KOD (Međunarodni pravilnik o načinu reklamiranja nadomjestaka za majčino mlijeko) Vanda Cattonaro, mag.med.techn.: Cijepljenje u vrijeme

Online tečaj za trudnice u Rijeci- studeni 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 08.-22. studenog 2021. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tečaj za trudnice u Rijeci- listopad 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 04.-18. listopada 2021. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Zdravi i jaki zubi znak su ljepote i zdravlja

Posjetili smo Centar dentalne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Primorsko-goranske županije na adresi Park Nikole Hosta 5 u Rijeci.

Online tečaj za trudnice na Krku- rujan 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online, obzirom na trenutačnu situaciju oko COVID-19, u predviđenim terminima od 13. – 23.09. 2021. godine. Detaljan raspored potražiti ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom M: 099/251-8262, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.krk@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online Tečaj za trudnice u Delnicama

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 13.-20. rujna 2021. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje.

Online tečaj za trudnice u Rijeci- rujan 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 06.-15. rujna 2021. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Sve što jedna trudnica treba znati u emisiji Kanala RI

U ovotjednoj emisiji Kanala RI gostovale su voditeljica Odjela zdravstvene zaštite žena Karolina Ćosić-Vušković, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije te patronažne sestre Vanda Cattonaro, bacc. med. techn. i Andreja Župan Perše, mag. med. techn. U emisiji su ispričale sve ono što trudnice i mlade majke trebaju znati…  

Online tečaj za trudnice u Rijeci- lipanj 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 07.-17. lipnja 2021. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Rijeka zdravlja: Međunarodni dan sestrinstva

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva u emisiji Rijeka zdravlja na Kanalu RI gostovale su pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Rozmari Tusić, mag. med. techn., voditeljica odjela patronažne zdravstvene zaštite i zdravstvene njege u kući Ivanka Peranić, mag. med. techn. i voditeljica odjela sestrinstva u primarnoj zdravstvenoj zaštiti Larisa Miletić, mag. med. techn.

Čestitka župana i gradonačelnika povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel čestitali su medicinskim sestrama i tehničarima Međunarodni dan sestrinstva. Grad Rijeka je tom prilikom medicinske sestre i tehničare nagradio obilaskom Šećerane, novog Muzeja grada Rijeke. Čestitke donosimo u nastavku.  

Međunarodni dan sestrinstva: 12. svibnja

Sestrinstvo danas… Ovaj video  imao je  za cilj pokazati da sestrinstvo počev od svoje povijesti do danas čini  značajnu  profesiju u zdravstvenom  sustavu i  u poboljšanju kvalitete života u zajednici.  Sestrinstvo kao poziv, a u skladu s time i stalna edukacija kroz povijest i danas predstavlja sestrinstvo kao profesiju  koja je  uvijek odgovorila  na sve

Organizacija rada Doma zdravlja PGŽ u vrijeme COVID-19 pandemije

Kako su organizirane djelatnosti i službe Doma zdravlja PGŽ u vrijeme COVID-19 pandemije saznajte u idućem prilogu Kanala RI:

Online tečaj za trudnice u Rijeci- svibanj 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 10.-20. svibnja 2021. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tečaj za trudnice u Rijeci- travanj 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 12.-22. travnja 2021. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Izvanbolnička specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita Doma zdravlja PGŽ

U emisiji Rijeka zdravlja Kanala RI gostovali su ravnatelj doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med., spec. urologije, Emina Grgurević Dujmić, dr. med., spec. radiologije te Daniela Malić Zahirović, dr. med., spec. interne medicine – kardiologije koji su govorili o novom najmodernijem mamografu vrijednom 2 milijuna kuna te općenito o sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti Doma zdravlja PGŽ.

Tečaj za trudnice u Krku- ožujak 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online, obzirom na trenutačnu situaciju oko COVID-19, u predviđenim terminima od 08. – 18.03. 2021. godine. Detaljan raspored potražiti ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom M: 099/251-8262, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.krk@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Predstavljen novi mamograf u Parku Nikole Hosta 4

„Svim ženama u Primorsko-goranskoj županiji poklonili smo novi mamografski uređaj, najmoderniji u Hrvatskoj, rekao je župan Zlatko Komadina prilikom današnjeg posjeta Centru Doma zdravlja PGŽ u Parku Nikole Hosta 4 gdje je stavljen u funkciju taj najsuvremeniji dijagnostički uređaj za rano otkrivanje karcionama dojke u Hrvatskoj, priopćeno je iz PGŽ-a. “Radi se o uređaju vrijednom

Online tečaj za trudnice u Rijeci- ožujak 2020.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 08.-22. ožujka 2021. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Održane edukacije o bolestima srca u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”, 22.01.2021.

Dana 22.01.2021. održane su on-line edukacije u sklopu projekta “Vještine za zdravlje” koji provodi Dom zdravlja PGŽ  o temama: Kako spriječiti iznenadnu srčanu smrt?- bolesti srca kod rekreativnih sportaša  i Uzroci iznenadne srčane smrti i postupanje u ordinacijama LOM + prezentacija korištenja EKG uređaja Edukaciju su održale Alenka Brozina, dr. med., spec. interne medicine –

Uručena humanitarna pomoć stradalnicima potresa s područja Petrinje, Siska i Gline

Doktori i specijalisti dentalne medicine s medicinskim sestrama i dentalnim asistenticama organizirali su humanitarnu pomoć za stradalnike potresa s područja Petrinje, Siska i Gline smještenima u hostelu Dharma na Pećinama. U Parku Nikole Hosta 5 prikupljale su se higijenske potrepštine, hrana i novčana sredstva. U četvrtak 21. siječnja uručena je donacija  gospođi Mareli Morić i

Online tečaj za trudnice u Rijeci- veljača 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 08.-18. veljače 2021. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Održane demonstracije bežičnog UZV uređaja u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”

Dana 21.01.2021. održane su četiri demonstracije bežičnog UZV uređaja u sklopu projekta “Vještine za zdravlje” koji provodi Dom zdravlja PGŽ. Demonstracije je održao ravnatelj Doma zdravlja PGŽ , doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr. med., MHA, spec. urologije, mobilnim palijativnim timovima. Cilj projekta „Vještine za zdravlje“ je obrazovati zdravstvene djelatnike o važnosti prehrane za prevenciju dijabetesa tipa

Održane demonstracije muške i ženske kateterizacije u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”

Dana 19.01.2021. održane su dvije demonstracije muške i ženske kateterizacije na lutkama u sklopu projekta “Vještine za zdravlje” koji provodi Dom zdravlja PGŽ. Demonstracije je održao ravnatelj Doma zdravlja PGŽ , doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr. med., MHA, spec. urologije, Rozmari Tusić, mag. med. techn. i Ivanka Peranić, mag. med. techn., medicinskim sestrama zdravstvene njege u

Održane demonstracije muške i ženske kateterizacije u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”

Dana 18.01.2021. održane su dvije demonstracije muške i ženske kateterizacije na lutkama u sklopu projekta “Vještine za zdravlje” koji provodi Dom zdravlja PGŽ. Demonstracije je održao ravnatelj Doma zdravlja PGŽ , doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr. med., MHA, spec. urologije, Rozmari Tusić, mag. med. techn. i Ivanka Peranić, mag. med. techn., mobilnim palijativnim timovima. Cilj projekta

Djelatnici Doma zdravlja PGŽ posjetili Petrinju

Djelatnici Doma zdravlja Primorsko-goranske županije (pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Rozmari Tusić, voditeljica djelatnosti sestrinstva primarne zdravstvene zaštite Larisa Miletić i vozač Sanitetskog prijevoza Davor Božić) posjetili su danas grad Petrinju i tom se prilikom susreli s predstavnicima Doma zdravlja Petrinja. U razornom potresu krajem prosinca 2020.g. u gradu Petrinji te području Banovine stradali su mnogobrojni

Održane edukacije o venepunkciji, 12.01.2021.

Dana 12.01.2021., u 11,00 i u 12,00 sati, održane su dvije edukacije o venepunkciji medicinskim sestrama Doma zdravlja PGŽ, a koje su se održale u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”. Time je završio ciklus od 4 edukacije za medicinske sestre Doma zdravlja PGŽ. Edukacije se sastoje od uvodnog djela i teorije te demonstracija i vježbi

Održane edukacije o venepunkciji, 11.01.2021.

Dana 11.01.2021., u 11,00 i u 12,00 sati, održane su dvije edukacije o venepunkciji medicinskim sestrama Doma zdravlja PGŽ, a koje su se održale u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”. Edukacije se sastoje od uvodnog djela i teorije te demonstracija i vježbi na modelu ruke za venepunkciju kupljene sredstvima projekta u svrhu edukacije zdravstvenih djelatnika.

Uručena donacija od 200.000 kuna za ugradnju liftova u objekt Doma zdravlja u Krku

Župan Zlatko Komadina posjetio je ispostavu Doma zdravlja PGŽ u Krku te najavio da će tijekom ove godine u objektu, koji je ujedno i najveća zdravstvena ustanova na otoku Krku, biti ugrađeni liftovi za lakšu dostupnost invalidima i osobama teže pokretljivosti. Inicijalna sredstva za ovu 1,2 milijuna kuna vrijednu investiciju osigurali su Grad Krk i

Online edukacija o načinima, metodama praćenja i kontrole zdravlja djece i mladih sportaša u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”

Dana 18.12.2020. održana je online edukacija o načinima, metodama praćenja i kontrole zdravlja djece i mladih sportaša u sklopu projekta “Vještine za zdravlje” koji provodi Dom zdravlja PGŽ. Edukaciju su održale doc. dr. sc. Gordana Pelčić, dr. med., spec. pedijatrije i Ester Samaržija Ivanovski, dr. med., spec. med. rada i sporta te su se osvrnule

Online tečaj za trudnice u Rijeci- siječanj 2021.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 11.-21. siječnja 2021. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Održana zadnja edukacija o vještinama samopregleda dojke u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”

Dana 27.11.2020. održana je peta, zadnja online edukacija o samopregledu dojke. Edukaciju je održala Emina Grgurević Dujmić, dr. med., spec. radiologije, patronažnim i medicinskim sestrama zdravstvene njege u kući te radiološkim tehničarima u ispostavama DZ PGŽ Opatija i Crikvenica. Cilj projekta „Vještine za zdravlje“ je obrazovati zdravstvene djelatnike o važnosti prehrane za prevenciju dijabetesa tipa

Online tečaj za trudnice u Rijeci- prosinac 2020.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 07.-17. prosinca 2020. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Tečaj za trudnice na Krku – studeni 2020.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online, obzirom na trenutačnu situaciju oko COVID-19, u predviđenim terminima od 23.11. – 03.12. 2020. godine. Detaljan raspored potražiti ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom M: 099/251-8262, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.krk@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Održana četvrta po redu edukacija o samopregledu dojke 13.11.2020.

Dana 13.11.2020. održana je četvrta po redu online edukacija o samopregledu dojke. Edukaciju je održala Sabina Lenac Juranić, dr. med., spec. radiologije, patronažnim i medicinskim sestrama zdravstvene njege u kući te radiološkim tehničarima u ispostavi DZ PGŽ Rijeka. Zadnja edukacija zakazana je 27.11.2020., u 14,00 sati, te su pozvani svi zainteresirani zdravstveni djelatnici da se

Dodijeljena zahvalnica Ispostavi Mali Lošinj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije

Povodom dana Grada Malog Lošinja koji se obilježava 11. studenog, Ispostavi Mali Lošinj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije dodijeljena je zahvalnica za doprinos u borbi protiv širenja pandemije COVID-19 na području grada Malog Lošinja . Zahvaljujemo se Gradu Malom Lošinju i našem timu u ispostavi Mali Lošinj.

Održana edukacija o samopregledu dojke 09.10. i 06.11.2020. u sklopu projekta “Vještine za zdravlje

Dana 06.11. održana je treća po redu online edukacija o samopregledu dojke, nakon druge edukacije održane 09.10. 2020. Edukaciju je održala Sabina Lenac Juranić, dr. med., spec. radiologije, patronažnim sestrama i medicinskim sestrama zdravstvene njege u kući u ispostavama Doma zdravlja PGŽ u Gorskom kotru i u Rijeci. Iduće edukacije zakazane su: 13.11.2020. i 27.11.2020.

Otvorena nova zgrada Doma zdravlja PGŽ-a u Novom Vinodolskom

U četvrtak 05. studenog 2020. godine svečano je otvorena nova zgrada Doma zdravlja PGŽ u samom centru Novog Vinodolskog. Tom su prilikom župan Zlatko Komadina sa suradnicima, zamjenicom Marinom Medarić, pročelnicima Đulijom Malatestinić i Ljudevitom Krpanom, gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić te ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič, obišli zgradu veličine 762 četvorna metra u

Održan drugi dio edukacije o ulozi zdrave prehrane u prevenciji dijabetesa tipa II i hipertenzije u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”

Dana 22.10.2020 od 15,00 sati održan je drugi dio edukacije o ulozi zdrave prehrane u prevenciji dijabetesa tipa II i hipertenzije koja se provodi u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”. Predavanjima je ukupno prisustvovalo oko 40 zdravstvenih djelatnika, a teme i predavači ovog puta su bili: Nefrološki aspekti liječenja arterijske hipertenzije s naglaskom na pravilnu

Online tečaj za trudnice- studeni 2020.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 02.-16. studenog 2020. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Molimo Vas da putem iduće poveznice prijavite Vaše sudjelovanje. Za dodatne informacije obratite se putem e-mail adrese tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Održan prvi dio edukacije o ulozi zdrave prehrane u prevenciji dijabetesa tipa II i hipertenzije u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”

Dana 15.10.2020 od 16,30 sati održan je prvi dio edukacije o ulozi zdrave prehrane u prevenciji dijabetesa tipa II i hipertenzije koja se provodi u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”. Uvodna riječ pripala je ravnatelju Doma zdravlja PGŽ doc. dr. sc. Vladimiru Mozetiču, dr. med., MHA, a nakon toga slijedila su predavanja Božidara Kandžije, dr.med.,

Započele edukacije o samopregledu dojke unutar projekta “Vještine za zdravlje”

Dana 02.10.2020 u 14,00 sati održana je prva u nizu od 5 on-line edukacija o samopregledu dojke koje se provode u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”. Edukaciju je održala Sabina Lenac Juranić, dr. med., spec. radiologije, patronažnim sestrama i medicinskim sestrama zdravstvene njege u kući u ispostavama Doma zdravlja PGŽ na otocima. Iduće edukacije zakazane

Online Tečaj za trudnice- listopad 2020.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online u predviđenim terminima od 05.-15. listopada 2020. godine. Detaljan raspored potražite ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom T: 440-143, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Održana edukacija u sklopu projekta “Jačanje kapaciteta za prevenciju i ranu detekciju rizika i stanja vezanih uz kronične nezarazne i maligne bolesti u PGŽ i RH”

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije sudjeluje kao partner u projektu “Jačanje kapaciteta za prevenciju i ranu detekciju rizika i stanja vezanih uz kronične nezarazne i maligne bolesti u PGŽ i RH” sufinanciranim iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a uz Dom zdravlja PGŽ partner je i Hrvatski zavod

Treće online Savjetovalište za prehranu

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije unutar projekta “Pravilnom prehranom protiv dijabetesa” održao je treće online Savjetovalište za prehranu  24.rujna 2020. Predavač je bila Maja Peršić Margić, dr. med., spec. interne medicine – endokrinologije i dijabetologije Projekt “Pravilnom prehranom protiv dijabetesa”  financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija savjetovališta je sufinancirana u okviru Operativnog programa

Tečaj za trudnice na Krku – rujan 2020.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online, obzirom na trenutačnu situaciju oko COVID-19, u predviđenim terminima od 07. – 17.  rujna 2020. godine. Detaljan raspored potražiti ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom M: 099/251-8262, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.krk@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tačaj za trudnice u Rijeci – rujan 2020.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online, obzirom na trenutačnu situaciju oko COVID-19, u predviđenim terminima od 14.-24. rujna 2020. godine. Detaljan raspored potražiti ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom T: 440-143 ili M: 099/251-8252, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Tečaj za trudnice u Kostreni – lipanj 2020.

predavanja u sklopu Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se od 24. lipnja do 01. srpnja 2020. godine u Kostreni, Žuknica 1b (sportska dvorana, ulaz za sportaše), s početkom u 17:30.  Detaljan raspored potražite ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti patronažnoj sestri Natijani Klarić, bacc. med. techn. na broj 099/251-8243 ili elektronskom poštom na

Drugo online Savjetovalište za prehranu

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije unutar projekta “Pravilnom prehranom protiv dijabetesa” održao je drugo online Savjetovalište za prehranu 12. lipnja. Slijedeće savjetovalište je predviđeno u rujnu 2020. Savjetovalište je za sve zainteresirane u potpunosti besplatno, a prijaviti se možete putem e-maila info@domzdravlja-pgz.hr ili Facebook stranice projekta Pravilnom prehranom protiv dijabetesa. Projekt “Pravilnom prehranom protiv dijabetesa”  financiran

Tečaj za trudnice u Kraljevici – lipanj 2020

Predavanja u sklopu Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se od 15.-24. lipnja 2020. godine u Kraljevici, Frankopanska 9, s početkom u 17:30. Detaljan raspored potražite ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti na broj M: 099/251-8267 ili elektronskom poštom E: milica.zuljevic@domzdravlja-pgz.hr

Rotary District uručio vrijednu donaciju Domu zdravlja

Domu zdravlja Primorsko-goranske županije hrvatski Rotary District uručio je vrijednu donaciju. Radi se o termovizijskim kamerama za brzu detekciju povišene tjelesne temperature pacijenata i posjetitelja. Kamere su postavljene na ulazu u zgradu Doma zdravlja PGŽ u Krešimirovoj ulici. Ovu vrijednu donaciju sufinancirali su riječki, opatijski, lošinjski rotarijanski klubovi te Rotary E-klub koji ima aktivne članove iz naše

Online Savjetovalište za prehranu projekta “Pravilnom prehranom protiv dijabetesa”

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije unutar projekta “Pravilnom prehranom protiv dijabetesa” započinje s održavanjem online Savjetovališta za prehranu koja imaju za cilj ukazati kako pravilnom prehranom prevenirati pojavu dijabetesa tipa II. Projekt “Pravilnom prehranom protiv dijabetesa”  financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija savjetovališta je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali

Online tečaj za trudnice Krk-lipanj 2020.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online, obzirom na trenutačnu situaciju oko COVID-19, u predviđenim terminima od 01.-10. lipnja 2020. godine. Detaljan raspored potražiti ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom M: 099/251-8290, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.krk@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

12. svibanj- Međunarodni dan sestrinstva

SESTRINSTVO- GLAS KOJI VODI DO ZDRAVLJA U SVIJETU “Današnji dan sestrinstva slavimo obilježavajući 200-tu obljetnicu rođenja utemeljiteljice suvremenog sestrinstva Florence Nightingale i 120 godišnjicu osnutka Međunarodnog vijeća medicinskih sestara. Upravo je 2020. godina proglašena godinom medicinskih sestara i primalja. U svijetu ima preko 20 milijuna medicinskih sestra i svaka ima svoju priču. Prisutne smo u

Online tečaj za trudnice u Rijeci- svibanj 2020.

Predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se online, obzirom na trenutačnu situaciju oko COVID-19, u predviđenim terminima od 18.-28. svibnja 2020. godine. Detaljan raspored potražiti ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom T: 440-143 ili M: 099/251-8252, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.  

Online tečaj za trudnice u Rijeci planiran u travnju održava se u svibnju 2020

Tečaj za trudnice predviđen u travnju 2020 nije se održao zbog situaciju oko COVID-19 virusa. Tečaj započinje u online obliku 04.05.2020., a raspored se može pronaći u prilogu.  Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom T: 440-143 ili M: 099/251-8252, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Akcija testiranja na COVID-19 u ustanovama za starije i nemoćne osobe

U subotu 02.svibnja 2020. provedeno je testiranje zaposlenika četiriju domova za starije i nemoćne osobe. To su Ustanova za zdravstvenu njegu u kući „Vlastelić“ iz Bribira koja je ujedno bila i domaćin testiranja, Obiteljski dom „Maričić“ iz Novog Vinodolskog, Dom Sestara Srca Isusova iz Grižana te Obiteljski dom „Godinić“ iz Povila. Testiranje je proveo medicinski

Digitalizacija u doba korone

U vrijeme kada većina svijeta živi s raznim ograničenjima uvedenih zbog COVID-19 virusa, djelatnici Doma zdravlja PGŽ sastanke i edukacije provode sukladno preporukama Stožera civilne zaštite RH. Na primjerenoj udaljenosti, svaki sa svoje strane ekrana, koordinatori Ispostava Doma zdravlja PGŽ putem videokonferencija dogovaraju daljnje korake kako bi održali za sada stabilnu situaciju u našoj županiji.

Zajednički timovi Doma zdravlja PGŽ i NZZJZ izvršili uzimanje uzoraka prilikom dolaska zrakoplova iz Tunisa

Zrakoplov kojim je iz Tunisa doputovalo 12 hrvatskih državljana i dvoje državljana susjednih zemalja na povratku u matične zemlje sletio je u četvrtak oko 14,30 sati u riječku Zračnu luku na otoku Krku. Pristiglim putnicima su zajednički timovi Doma zdravlja PGŽ i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ uzeli uzorke te ih prema epidemiološkom protokolu

KoHOM PGŽ: Hvala našim pacijentima !

U nastavku vam donosimo prigodni video zahvale Koordinacije liječnika hrvatske obiteljske medicine (KoHOM)- Podružnice za Primorsko-goransku županiju svim građanima naše županije:

Svjetski dan zdravlja 7. travnja – Podržimo medicinske sestre i primalje

Medicinske sestre i primalje čine više od polovice radne snage u zdravstvu i pružaju usluge počevši od promocije i prevencije do liječenja, rehabilitacije i palijativne skrbi tijekom cijelog našeg života – od rođenja do smrti. U ovoj Međunarodnoj godini medicinskih sestara i primalja, Svjetski dan zdravlja 2020. godine ima za cilj skrenuti pozornost javnosti na

COVID-19- informacije za korisnike Doma zdravlja PGŽ

Poštovani korisnici usluga Doma zdravlja PGŽ, molimo vas da sve informacije vezane uz kontrolirano širenje COVID-19 virusa i reorganizaciju rada pojedinih službi Doma zdravlja PGŽ pratite putem iduće poveznice. Izdvojena ambulanta za prijem i obradu osoba potencijalno zaraženih COVID-19 virusom koja se nalazi ispred zgrade Doma zdravlja PGŽ i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ

Tečaj za trudnice u Krku – ožujak 2020.

Tečaj pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se od 09. do 19. ožujka 2020. godine u Krku, Vinogradska 2b (biblioteka). Sva predavanja počinju u 17:30 sati i traju oko dva (2) sata, a detaljan raspored potražite ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom M: 099/251-8290, elektronskom poštom E: tecaj.trudnice.krk@domzdravlja-pgz.hr ili Vašoj patronažnoj sestri.

Online tečaj za trudnice u Rijeci- travanj 2020.

predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se od 20.-30. travnja 2020. godine u Rijeci, Ive Marinkovića 11, II. kat (soba 61), s početkom u 17:30. Predavanje Cijepljenje – dragulj prevencije zaraznih bolesti održati će se u predavaoni na V. katu na adresi Krešimirova 52a, također u 17:30. Detaljan raspored potražite ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom T:

Predavanje „Dohrana i prehrana dojenčeta i malog djeteta”

U sali za sastanke Sportske dvorane Kostrena (Žuknica 1b) u četvrtak 25. veljače 2020. s početkom u 10:30 sati održat će se predavanje „Dohrana i prehrana dojenčeta i malog djeteta” nutricionistkinje dr.sc. Mihele Dujmović.

Mala škola dojenja u Rijeci- veljača 2020.

Mala škola dojenja održat će se u srijedu, 26. veljače 2020. godine s početkom u 12 sati u prostorima Doma zdravlja PGŽ, Rijeka – Ive Marinkovića 11, soba 61 na 2. katu. Mala škola dojenja namijenjena je trudnicama, dojiljama i članovima njihovih obitelji radi proširenja znanja, sprječavanja nastanka te otklanjanja eventualnih poteškoća tijekom dojenja. Školi dojenja mogu pristupiti i roditelji

Započele edukacije o vještinama reanimacije i laičke reanimacije u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”

U utorak, 11.02.2020. započele su edukacije o reanimaciji i laičkoj reanimaciji (BLS+AVD) u sklopu projekta “Vještine za zdravlje” kojeg provodi Dom zdravlja Primorsko – goranske županije. Edukacije se održavaju u Kabinetu vještina – specijaliziranoj učionici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci na Kampusu u kojoj polaznici uvježbavaju postupke kardiopulmonalnog oživljavanja (“cardiopulmonary resuscitation”, CPR). Za vrijeme trajanja

Pozdrav Europskoj prijestolnici kulture 2020. godine!

Liječnici i medicinske sestre Doma zdravlja PGŽ iskoristili su prekrasan zimski dan kako bi zajedničkom fotografijom pozdravili Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Na jednom mjestu okupio se zdravstveni kadar SKZZ-a iz Parka Nikole Hosta iz područja stomatologije, dentalne protetike, oralne kirurgije, ortodoncije, radiologije, kardiologije, endokrinologije, oftalmologije, pulmologije i urologije. Dragi građani, pozivamo vas da redovito

Ordinacija sportske medicine Doma zdravlja PGŽ od sada dostupna i na Kampusu

Danas je na tiskovnoj konferenciji ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med., MHA predstavio novu zdravstvenu uslugu u sklopu ordinacije na Kampusu. Riječ je o sportskoj ordinaciji koja će u prizemlju Paviljona 1 Sveučilišnog kampusa na adresi Radmile Matejčić 5 biti dostupna sportašima svakog 1. ponedjeljka u mjesecu u popodnevnim satima. Prisutnima su

Tečaj za trudnice u Rijeci- ožujak 2020.- OTKAZANO!

predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se od 09.-19. ožujka 2020. godine u Rijeci, Ive Marinkovića 11, II. kat (soba 61), s početkom u 17:30. Predavanje Cijepljenje – dragulj prevencije zaraznih bolesti održati će se u predavaoni na V. katu na adresi Krešimirova 52a, također u 17:30. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom T: 440-143 ili

Mala škola dojenja u Rijeci- siječanj 2020.

Mala škola dojenja održat će se u utorak, 28. siječnja 2020. godine s početkom u 12 sati u prostorima Doma zdravlja PGŽ, Rijeka – Ive Marinkovića 11, soba 61 na 2. katu. Mala škola dojenja namijenjena je trudnicama, dojiljama i članovima njihovih obitelji radi proširenja znanja, sprječavanja nastanka te otklanjanja eventualnih poteškoća tijekom dojenja. Školi dojenja mogu pristupiti

Tečaj za trudnice u Rijeci- veljača 2020.

predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se od 10.-20. veljače 2020. godine u Rijeci, Ive Marinkovića 11, II. kat (soba 61), s početkom u 17:30. Predavanje Cijepljenje – dragulj prevencije zaraznih bolesti održati će se u predavaoni na V. katu na adresi Krešimirova 52a, također u 17:30. Detaljan raspored potražite ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom T:

Pedijatrica Doma zdravlja PGŽ Nataša Dančulović Škalamera dio spasiteljskog tima nakon katastrofalnog potresa u Albaniji

Noć nakon katastrofalnog potresa u Albaniji, iz Rijeke je prema Draču krenula Nataša Dančulović Škalamera s dvoje pasa, belgijskim ovčarima Dharmom i Thomasom. Oba su psa članovi Hrvatske gorske službe spašavanja obučeni za spašavanje iz ruševina. Zbog brzine koja je potrebna za spašavanje preživjelih iz ruševina, nije bilo vremena za pauziranje. Dok se jedan pas odmarao, radila je s

U mirovinu ispraćeno 14 djelatnika Doma zdravlja

Članovi Upravnog vijeća i ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med. danas su u prostorijama Doma zdravlja na prigodnoj svečanosti u mirovinu ispratili 14 djelatnika: Zlatu Ostojić,med.techn., Katarinu Serdar,bacc.med.techn., Anđelku Šimić,bacc.med.techn., Irenu Simčić,bacc.fiz.th., Zoricu Vukušić, med.techn., Muhibu Krušić,med.techn., Gordanu Juretić,med.techn., Vericu Šatorić,bacc.med.techn., Nedeljku Prodanić,bacc.radiol.techn., Nedeljku Livaja, Marinku Frankić,bacc.med.techn., Magdu Rajković Ojurović,dr.med.,spec. fizikalne medicine

Mala škola dojenja u Rijeci- prosinac 2019.

Mala škola dojenja održat će se u utorak, 17. prosinca 2019. godine s početkom u 14 sati u prostorima Doma zdravlja PGŽ, Rijeka – Ive Marinkovića 11, soba 61 na 2. katu. Mala škola dojenja namijenjena je trudnicama, dojiljama i članovima njihovih obitelji radi proširenja znanja, sprječavanja nastanka te otklanjanja eventualnih poteškoća tijekom dojenja. Školi dojenja mogu pristupiti

Tečaj za trudnice u Delnicama- prosinac 2019.

predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se od 09.-13. prosinca 2019. godine u Delnicama, Ante Starčevića 4 (mala vijećnica), s početkom u 17:00. Detaljan raspored potražite ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom M: 099 251 8283 ili elektronskom poštom E: durdica.bujan@domzdravlja-pgz.hr.

Dom zdravlja PGŽ – Ispostava Opatija zaprimio vrijednu donaciju

Tvrtka Opatija 21 d.o.o. predala je vrijednu donaciju- automatski vanjski defibrilator Domu zdravlja Primorsko-goranske županije – Ispostava Opatija uoči nadolazećih blagdana. Zahvaljujemo tvrtki Opatija 21 i Gradu Opatiji na donaciji automatskog vanjskog defibrilatora koji će biti od javne koristi stanovništvu cijele Liburnije i svim korisnicima naših usluga, a zaposlenicima značiti veću sigurnost i kvalitetu u radu

Tečaj za trudnice u Rijeci- siječanj 2020.

predavanja u okviru Tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju održat će se od 13.-23. siječnja 2020. godine u Rijeci, Ive Marinkovića 11, II. kat (soba 61), s početkom u 17:30. Predavanje Cijepljenje – dragulj prevencije zaraznih bolesti održati će se u predavaoni na V. katu na adresi Krešimirova 52a, također u 17:30. Detaljan raspored potražite ovdje. Za prijavu ili dodatne informacije možete se obratiti telefonom T:

Dom zdravlja PGŽ potpisao ugovore za 2 nova EU projekta

U Ministarstvu zdravstva 23.07.2019. potpisano je 13 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte prijavljene na temelju poziva Promocija zdravlja i prevencija bolesti u vrijednosti od 7.852.722,16 kn. Projekti su financirani iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, odnosno Europskog socijalnog fonda- Operativni program Učinkoviti ljudski resursi. Dom zdravlja Primorsko-goranske županije potpisao je ugovore za 2

Demonstracije u okviru projekta + Health u Delnicama

U četvrtak 27.06.2019. u prostorima Doma zdravlja PGŽ grada Delnice održane su 2 aktivnosti u sklopu projekta + Health. U 14:30 započelo se s demonstracijom korištenja specijalnog aparata na način da je laik, uz stručno vodstvo doktora Denisa Zvonarića, dr. med., spec. radiologije, koristio prijenosni ultrazvučni aparat dok su drugi pratili projekciju slike na zidu.

Prezentiran EU projekt +Health u Gradskom vijeću Grada Cresa

U četvrtak 23. svibnja vijećnicima Grada Cresa prezentiran je projekt +Health programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska. U okviru projekta osnovan je i “Prekogranični centar izvrsnosti +Health” koji okuplja 33 stručnjaka, odnosno predstavnike turističkih zajednica i agencija, hotelijera, zdravstvenih ustanova, konzultantskih tvrtki iz područja zdravstva i EU projekata, vatrogasnih društava, Crvenog križa, lokalne samouprave i

Demonstracije i edukacije u okviru projekta Cross Health na otoku Cresu

U ponedjeljak 20.05.2019. u prostorima Doma zdravlja PGŽ grada Cresa održane su 3 aktivnosti u sklopu projekta Cross Health. U 14:30 započelo se s demonstracijom telemedicine na način da je laik, uz stručno vodstvo doktorice Tanje Mikuličić, dr. med., spec. radiologije i slovenskih specijalista djelatnika SB Novo Mesto koji su cijeli događaj pratili putem video

Izvršeno testiranje novih prekograničnih procedura u okviru projekta +Health

U okviru projekta +Health prekograničnog programa suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska danas su na graničnom prijelazu Rupa, u Ilirskoj Bistrici i u mjestu Jelšane održane 3 demonstracije, odnosno testiranje novih prekograničnih procedura. U projektu koji je započeo 2017. godine sudjeluje ukupno 8 slovenskih i hrvatskih partnera iz područja zdravstva i obrazovanja. Glavni cilj i svrha projekta