Poštovani,
U obavijesti od 7.2.2024. naznačili smo kako ordinacija Doma zdravlja PGŽ nositelja tima Dejana Filipovića, dr.med. na lokaciji Franje Čandeka 36/B nastavlja s radom (osiguranjem zamjenskog liječnika). No, ovim putem se ispričavamo oko poteškoća koje su nastale povodom komunikacije vezane za daljnji rad navedene ordinacije.
Unatoč svim naporima koje poduzimamo, zbog izuzetno nepovoljne situacije u kadrovskoj strukturi u djelatnosti obiteljske medicine Dom zdravlja PGŽ liječnike i medicinske sestre mora na radilišta širom Županije raspoređivati racionalno s ciljem da zdravstvenu zaštitu osigura ravnomjerno i podjednako u svim njenim dijelovima. Pacijenti ordinacije Dejana Filipovića, dr.med. koja je jedna od manjih ordinacija po broju upisanih osiguranika već su se većim dijelom samostalno prerasporedili po drugim ordinacijama na istom lokalitetu. One osiguranike te ordinacije koji nisu obavili izbor novog liječnika obiteljske medicine pozivamo da to učine do kraja mjeseca veljače (obavijest je poslana i zemaljskom poštom na dostupne kućne adrese). Rad ordinacije na lokacije Ičići – Poljane 67/1 bio je privremeno reorganiziran do oslobađanja dr. Filipovića i zbrinjavanja većeg dijela pacijenata s Turnića.
U cijeloj Republici Hrvatskoj djelatnost obiteljske medicine suočena je s izrazito nepovoljnom kadrovskom situacijom te neravnotežama u starosnoj strukturi medicinskog osoblja. Svjesni takvih okolnosti, Dom zdravlja Primorsko-goranske županije uz pomoć Županije i jedinica lokalne samouprave pravodobno poduzima sve moguće mjere te nalazi optimalna rješenja s ciljem prevladavanja ovog izazova.
Osiguravanje i dostupnost primarne zdravstvene zaštite za sve naše pacijente je apsolutni prioritet i učinit ćemo sve da ih u cijeloj županiji podjednako optimalno zbrinemo.

Obratiti se možete idućim doktorima:

Elida Ćiković Đermadi, dr. med., spec.obit.med.

Kristina Dijan Adrović, dr. med. (zamjena: Ana-Marija Prepelec, dr.med., spec. obit. med.)

Gordana Mičetić Balog, dr.med. (zamjena Fljorina Nulleshi, dr.med.)

Božidar Kandžija, dr.med., spec.obit.med.

Vanja Boškić, dr.med.

Davor Romić, dr.med. (zamjena Andrea Štefić, dr.med.)

Nada Klarić, dr.med.

Martina Baretić Marinac, dr.med.