Uručena donacija od 200.000 kuna za ugradnju liftova u objekt Doma zdravlja u Krku

Župan Zlatko Komadina posjetio je ispostavu Doma zdravlja PGŽ u Krku te najavio da će tijekom ove godine u objektu, koji je ujedno i najveća zdravstvena ustanova na otoku Krku, biti ugrađeni liftovi za lakšu dostupnost invalidima i osobama teže pokretljivosti. Inicijalna sredstva za ovu 1,2 milijuna kuna vrijednu investiciju osigurali su Grad Krk i GP Krk. Gradonačelnik Darijo Vasilić i predsjednik uprave GP Krk-a Josip Purić potvrdili su to uručivanjem čekova u visini od 100.000 kuna svaki, ravnatelju Doma zdravlja PGŽ Vladimiru Mozetiču i koordinatorici Ispostave Krk Alemki Žic.

Zahvaljujući na donaciji župan Komadina rekao je da županijska ustanova Dom zdravlja brine o ukupno 70 zgrada gdje se godinama sustavno ulaže. “Samo u ovaj objekt kroz zadnje četiri godine uloženo je preko 4 milijuna kuna, najvećim dijelom u opremu ordinacija, a još 2019. imali smo gotov projekt i planirali ugradnju dizala. Onda nam se dogodio Covid-19, gdje smo kao Županija značajna sredstva morali usmjeriti u redovno poslovanje ne samo Doma zdravlja već i drugih županijskih zdravstvenih ustanova. Zahvaljujući Gradu Krku, GP Krku, a vjerujem da će se uključiti i ostale jedinice lokalne samouprave otoka Krka kao i drugi otočni gospodarstvenici, možemo krenuti u ovu značajnu investiciju. Ja sam ovdje došao kao jamac da će liftovi tijekom ove godine biti ugrađeni. Sve što smo obećali uvijek smo i ispunili pa će tako biti i s ovim projektom”, rekao je župan te naglasio da je PGŽ uvijek bila senzibilizirana za probleme invalida, a tako će biti i ubuduće.

Gradonačelnik Vasilić rekao je da Grad Krk kojem je ovo i centralni objekt zdravstvene skrbi participira u kapitalnim projektima koji su od interesa za lokalnu zajednicu. “Pristupačnost ove ustanove osobama s invaliditetom jedan je od najvećih prioriteta stoga smo zajedno s GP Krkom odlučili dati financijski impuls da ova investicija čim prije krene. Županija i Dom zdravlja uložili su značajna sredstva u uređenje i opremu ordinacija te širenje opsega specijalističkih zdravstvenih usluga, kojih je danas značajno više nego prije nekoliko godina”, rekao je Vasilić.

Ravnatelj Doma zdravlja Mozetič osim ugradnje dva lifta i podizne rampe koji će omogućiti dostupnost svih ordinacija u objektu Ispostave u Krku, izgrađenom još 1981.godine, najavio je i energetsku obnovu zgrade, za što je uz pomoć REA Kvarner već izrađena i prijavljena projektna dokumentacija. Ispred udruge invalida otoka Krka na investiciji se zahvalila predsjednica udruge gđa. Ana Čačić.

Leave a reply