Aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja

U nedjelju  7. travnja 2019. obilježava se „ Svjetski dan zdravlja“ i tom se prilikom u periodu od 5. do 6. travnja organiziraju brojne aktivnosti.

Zainteresirani građani upoznat će se s brojnim javnozdravstvenim programima, a djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Ispostave Rab zajedno s djelatnicima Doma zdravlja Ispostave Rab, volonterima Gradskog društva Crvenog križa u Rabu, provest će javnozdravstvenu akciju  mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi za građane uz potporu Ljekarni “ Kušen i Načeta “ i to 5. travnja od 9 -13 sati u “Šarengradu”,PC Mali Palit u Rabu, a za zainteresirane mještane Lopara isto će se odvijati u Ljekarni „Dumičić Debelić“ .

Istoga dana u javnozdravstvenu akciju “Hodanjem do zdravlja„ uključit će se djeca predškolske dobi dječjeg vrtića Pahuljica sa odgajateljima i stručnim suradnicima, svi učenici od 1 do 8 razreda OŠ Ivana Rabljanina na  Rabu, kao i učenici srednje škole Markantuna De Dominisa na Rabu u pratnji svojih učitelja i stručnih suradnika, koji će  jedan školski sat će provesti u šetnji i na taj način dati doprinos javnozdravstvenoj akciji.

Dan kasnije, 6. travnja ista akcija organizirat će se za ostale građane s planiranim polaskom u 9 sati, a mjesto okupljanja je Škver (pokraj dječjeg igrališta i pansiona „Tamaris“), a pješačiti će se po šetnici do dječjeg igrališta u blizini samostana sv. Eufemije.

Pozivamo  sve da svojim dolaskom podrže javnozdravstvenu akciju i zahvaljujemo svima na potpori i suradnji !

Leave a reply