Otvorena nova zgrada Doma zdravlja PGŽ-a u Novom Vinodolskom

U četvrtak 05. studenog 2020. godine svečano je otvorena nova zgrada Doma zdravlja PGŽ u samom centru Novog Vinodolskog. Tom su prilikom župan Zlatko Komadina sa suradnicima, zamjenicom Marinom Medarić, pročelnicima Đulijom Malatestinić i Ljudevitom Krpanom, gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić te ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič, obišli zgradu veličine 762 četvorna metra u kojoj su smještene četiri ordinacije opće/obiteljske medicine, dvije ordinacije dentalne medicine, jedna pedijatrijska ordinacija, turistička ambulanta, dentalni laboratorij i patronažna služba sa popratnim prostorijama

U sklopu zgrade pacijentima je dostupno parkiralište s 22 mjesta, od čega su 4 namijenjena osobama s invaliditetom. Izgradnja je započela u travnja prošle godine, a ukupna investicija iznosi 11,5 milijuna kuna. Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo uspješnim dovršetkom projekta: “Išli smo na model da postojeći objekt koji se nalazi uz samo more prodamo, a isto ćemo pokušati i u drugim gradovima, u planu je Opatija ukoliko postignemo dogovor”.

Zahvaljujem Gradu Novi Vinodolski što su ustupili zemljište za ovaj objekt te smo partnerski dogovorili projekt i osigurali mještanima Novog ovako kvalitetan prostor. U vrijeme COVID epidemije otvaranje ovakvog objekta ujedno je i poruka stanovnicima da itekako vodimo računa o njihovom zdravlju”, rekao je župan.

Gradonačelnik Piškulić zahvalio se Županiji i Domu zdravlja PGŽ što su omogućili da građani Novog Vinodolskog dobiju novi zdravstveni objekt kakav i zaslužuju. Rekao je i kako se nada da će uz postojeće ordinacije u novom objektu useliti i druge specijalističke ordinacije.

Ravnatelj Doma zdravlja PGŽ doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med. istaknuo je da se o ovoj investiciji počelo razgovarati prije šest godina, a financiranje se osiguralo kreditnim zaduženjem Doma zdravlja Primorsko – goranske koje se planira zatvoriti realizacijom prihoda od prodaje postojeće zgrade. Razliku u pokriću troškova građenja snositi će grad Novi Vinodolski i Dom zdravlja PGŽ.

Na ovom području broj stanovnika kojima se pruža zdravstvena zaštite je 5000, dok se tijekom sezone ta brojka višestruko povećava. Novim objektom Doma zdravlja ujednačava se i poboljšava kvaliteta zdravstvene zaštite te dostupnost usluge, kako mještanima Grada Novog Vinodolskog tako i njihovih gostiju.

Leave a reply