Održana edukacija u sklopu projekta “Jačanje kapaciteta za prevenciju i ranu detekciju rizika i stanja vezanih uz kronične nezarazne i maligne bolesti u PGŽ i RH”

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije sudjeluje kao partner u projektu “Jačanje kapaciteta za prevenciju i ranu detekciju rizika i stanja vezanih uz kronične nezarazne i maligne bolesti u PGŽ i RH” sufinanciranim iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a uz Dom zdravlja PGŽ partner je i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Projekt traje 18 mjeseci, započeo je u veljači 2020. i traje do kolovoza 2021. Ukupna vrijednost projekta iznosi 946.463,07 HRK a u potpunosti je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Svrha projekta je jačanjem kapaciteta NZJZPGŽ te drugih županijskih zavoda te domova zdravlja s područja RH unaprijediti znanja i vještine zdravstvenih djelatnika za učinkovitije upravljanje i provedbu aktivnosti prevencije i ranu detekciju kroničnih nezaraznih bolesti s naglaskom na šećernu bolest, kardiovaskularne i maligne bolesti.
Krajnji cilj projekta je ulaganjem u prevenciju i ranu detekciju pridonijeti djelotvornosti zdravstvenog sektora, smanjenju stopa obolijevanja te uštedama u zdravstvenom sustavu.

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije je 24. i 25. rujna  u sklopu projekta organizirao edukaciju pod nazivom “Prevencija, rano uočavanje, praćenje i kontrola rizika dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.”

U četvrtak 24.09. predavanje o temi šećerna bolest u dječjoj dobi održao je doc. dr. sc. Srećko Severinski, dr. med., spec. pedijatrije – endokrinolog i dijabetolog, dok su u petak 25.09. predavanje o temi šećerna bolest u odrasloj dobi održale Maja Peršić Margić, dr. med., spec. interne medicine – endokrinologe i dijabetologije te doc. dr. sc. Tamara Turk Wensveen, dr. med., spec. interne medicine – endokrinologije i dijabetologije.

Leave a reply