Održane edukacije o venepunkciji, 11.01.2021.

Dana 11.01.2021., u 11,00 i u 12,00 sati, održane su dvije edukacije o venepunkciji medicinskim sestrama Doma zdravlja PGŽ, a koje su se održale u sklopu projekta “Vještine za zdravlje”.

Edukacije se sastoje od uvodnog djela i teorije te demonstracija i vježbi na modelu ruke za venepunkciju kupljene sredstvima projekta u svrhu edukacije zdravstvenih djelatnika.

Edukatorice su bile:

Rozmari Tusić, mag.med.techn., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra Doma zdravlja PGŽ

Larisa Miletić, mag.med.techn., voditeljica Odjela sestrinstva u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

Ivanka Peranić, mag.med.techn., voditeljica Odjela patronažne zdravstvene zaštite i zdravstvene njege u kući

Druge dvije edukacije će se održati sutra, 12.01.2021.

Cilj projekta „Vještine za zdravlje“ je obrazovati zdravstvene djelatnike o važnosti prehrane za prevenciju dijabetesa tipa II i hipertenzije, vještini samopregleda dojke u svrhu ranog otkrivanja karcinoma i prevencije prerane smrti, pravilnoj (laičkoj) reanimaciji u svrhu smanjenja smrtnosti i prevenciju teških oštećenja te načinima i metodama praćenja i kontrole zdravlja u djece i mladih sportaša. Time će se razviti vještine zdravstvenih djelatnika kao i svijest o važnosti prevencije i ranog otkrivanje najtežih stanja i bolesti.

Ukupna vrijednost projekta je 999.857,30 kn kn i sufinanciran je u iznosu od 927.352,30 kn (92%) iz Europskog socijalnog fonda.

Planirano trajanje projekta je od 23. srpnja 2019. do 23. siječnja 2021. godine.

Za dodatna pitanja i informacije molimo da se obratite na info@domzdravlja-pgz.hr

Leave a reply