Nacionalni projekt MAMA, BUDI ZDRAVA

Udruga SVE za NJU treću godinu za redom u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke organizira projekt Ružičasti listopad pod sloganom “Mama, budi zdrava” kako bi podigla svijest i odgovornost žena za vlastito zdravlje, posebno zdravlje dojki. Najveća želja majke još prije rođenja djeteta jest da bude zdravo. Djeca to isto žele poručiti svojim majkama kroz akcije koje se održavaju širom Hrvatske tijekom Ružičastog listopada.

Projekt je 2018. godine nagrađen na javnom pozivu „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“ Ureda za udruge Vlade RH i izabran je među tri najbolja projekta civilnog društva za 2018. od strane stručnog ocjenjivačkog suda Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zdravstvenog osiguranja u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke. Na području Gorskog kotara akciju su podržali Dom zdravlja PGŽ, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Lions klub Delnice-G.Kotar. Akcija u Srednjoj školi Čabar održat će se 03.10.19 u 09,00 sati, u Željezničko-tehničkoj školi Moravice 14.10.19.u 09,00 sati, a u Srednjoj školi Delnice 14.10.2019. u 11,00 sati. U svim školama predavanje pod naslovom “Rano otkrivanje raka dojke” održat će Emina Grgurević Dujmić, dr.med., spec.radiologije, članica povjerenstva Ministarstva zdravstva za kontrolu kvalitete i provođenje nacionalnog preventivnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Cilj projekta i akcije je promicanje Nacionalnih programa za rano otkrivanje raka i poticanja žena svih dobnih skupina na brigu o zdravlju dojki .

Leave a reply