Donacija klima uređaja Domu zdravlja PGŽ ispostava Krk

U ponedjeljak, 8.4.2019., Gradsko društvo Crvenog križa Krk (GDCK) doniralo je  klima uređaj za prostor biblioteke/predavaonice zgrade Doma zdravlja PGŽ u Krku. Primopredaji su prisustvovali ravnateljica GDCK gđa Marija Jakominić,  te još nekoliko članova GDCK, a ispred Doma zdravlja PGŽ Alemka Žic dr.med, koordinatorica Ispostave. Sam čin primopredaje upriličen je tijekom provođenja akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Vrijednost donacije je 2599,00 kn. 

Povod donaciji je poboljšanje uvjeta u akcijama darivanja krvi koje GDCK organizira 4 puta godišnje, u prostoru Doma zdravlja. Odaziv dobrovoljnih darivatelja krvi uvijek je velik, oko 80-90 darivatelja na svakoj akciji. Godišnje se ovdje prikupi skoro 400 doza krvi. U ljetnim mjesecima  postojala je potreba za rashlađivanjem prostora  pa se Crveni križ odlučio na ovu donaciju. Dom zdravlja PGŽ će uskoro postaviti klima uređaj, kako bi već na sljedećoj akciji bio u funkciji. 

Osim akcije darivanja krvi, ovaj prostor se koristi i za stručne sastanke, predavanja i radionice zdravstvenih radnika, te za tečajeve za trudnice u organizaciji Doma zdravlja Primorsko-goranske županije koji se periodično održavaju u Krku.

Osim donacije klima uređaja, GDCK Krk je nedavno Ispostavi Krk DZ PGŽ doniralo i Coughassist uređaj za pomoć pri iskašljavanju za osobe koje boluju od mišićne distrofije. Time pokazuje stalnu brigu o dobrobiti stanovništva otoka Krka. 

Leave a reply