Dom zdravlja Primorsko-goranske županije obnovio vozni park sanitetskog prijevoza sa 7 novih vozila

Odjel sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Primorsko-goranske županije bogatiji je za 7 novih vozila ukupne vrijednosti 1.770.000,00, pri čemu su 4 vozila nabavljena putem decentraliziranih sredstava Primorsko-goranske županije te 3 vozila putem leasinga. Riječ je o vozilima Citroen Jumper, VW Transporter opremljenih za prijevoz nepokretnih pacijenata i Renault Trafic (8+1 sjedalo) za pokretne pacijente koji će prometovati na području Rijeke i Gorskog kotara.

Ovime se nastavlja obnavljanje voznog parka Doma zdravlja Primorsko-goranske županije čija je prosječna starost do spomenute nabavke bila 10 godina uz prosječno 250.000 prijeđenih kilometara. Dostava preostalih osobnih i dostavnih vozila, od ukupno 30 nabavljenih putem leasinga, očekuje se tijekom studenog ove godine.

Uz dodatnu kvalitetu prijevoza istovremeno će se ostvariti značajna ušteda u održavanju i servisiranju vozila.

Sanitetski prijevoz Doma zdravlja Primorsko-goranske županije usluga je namijenjena nepokretnim i teško pokretnim osobama, kao i onima kojima zbog prirode bolesti nije preporučeno samostalno kretanje. Pacijent ostvaruje pravo na sanitetski prijevoz putem naloga izdanog od strane izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite ili zdravstvene ustanove iz koje se vrši prijevoz. Nalog se izdaje sukladno nacionalnom Pravilniku o sanitetskom prijevozu, 24 sata prije planiranog prijevoza, odnosno 48 sati pri relacijama dužim od 150 kilometara.

U Odjelu sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, čije timove čine vozači i medicinske sestre/tehničari, trenutno radi više od 80 zaposlenika koji djeluju na lokacijama u Rijeci, Opatiji, Crikvenici, Krku, Cresu, Malom Lošinju, Rabu, Delnicama, Čabru i Vrbovskom. Rad saniteta je svakodnevan uz organizirani prijevoz tijekom poslijepodnevnih i noćnih sati. Ukupno se tijekom dana obavi više od 130 prijevoza u zdravstvene ustanove u županiji, ali i Hrvatskoj i inozemstvu.

Sanitetski prijevoz možete naručiti putem maila sanitetskiprijevoz@domzdravlja-pgz.hr, telefona 051 338-110 ili online obrasca koji se nalazi na internetskoj stranici Doma zdravlja PGŽ www.domzdravlja-pgz.hr.

Leave a reply