Dom zdravlja PGŽ partner projekta Food revolution day

Dom zdravlja PGŽ i ove je godine sudjelovao na Food revolution day-u koji se održavao 25.05.2019. u Malinskoj na otoku Krku.

Food Revolution je svjetski pokret kojem je cilj edukacija o zdravoj prehrani i zdravom načinu života, poglavito se osvrćući na zdravlje djece. Obilježava se svake godine diljem svijeta putem različitih akcija. Ambasadorica Sabina Barbiš, članica udruge Tremen, već je četvrtu godinu za redom organizirala Food Revolution Day, a ulaskom udruge Termen u programski pravac 27 susjedstava, RI2020 – Europska prijestolnica kulture Food Revolution Otok Krk postao je dio službenog programa EPK.

Uz brojna događanja na otvorenom, u gradskoj vijećnici u Malinskoj održan je kongres  zdravlja. Na Glavnom trgu u Malinskoj održao se Healthy Street Food Festival, Sajam zdrave hrane, prezentacija vježbi sportskih klubova i fitness trenera, a Dom zdravlja PGŽ, kao partner projekta, provodio je aktivnosti mjerenja tlaka, šećera u krvi, postotka masti i mišića u tijelu za 90-ak zainteresiranih.

 

Leave a reply