Akcija testiranja na COVID-19 u ustanovama za starije i nemoćne osobe

U subotu 02.svibnja 2020. provedeno je testiranje zaposlenika četiriju domova za starije i nemoćne osobe. To su Ustanova za zdravstvenu njegu u kući „Vlastelić“ iz Bribira koja je ujedno bila i domaćin testiranja, Obiteljski dom „Maričić“ iz Novog Vinodolskog, Dom Sestara Srca Isusova iz Grižana te Obiteljski dom „Godinić“ iz Povila.

Testiranje je proveo medicinski tim Doma zdravlja Primorsko-goranske županije pod vodstvom epidemiologinje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a dr. Dušanke Dragić Bradić. Akciju su ostvarile medicinske sestre Nada Viduka, patronažna sestra Doma zdravlja u Crikvenici, Josipa Barac, medicinska sestra Doma zdravlja PGŽ-a – Ordinacija opće medicine dr. Malašević, i Gordana Vlastelić, medicinska sestra Ustanove za zdravstvenu njegu u kući »Vlastelić« Bribir, a koje su prošle i specifičnu obuku o načinu testiranja i uzimanju brisa grla i nosa na virus COVID-19, provedenu pod mentorstvom dr. Dušanke Dragić Bradić i uz suradnju pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo, glavne sestre Doma zdravlja PGŽ-a Rozmari Tusić.

Svi rezultati testiranja su negativni na COVID-19 i te je dobrim vijestima završena akcija testiranja spomenutih ustanova.

Više na idućoj poveznici.

Leave a reply