COVID-19 – najnovije informacije

Upitnik za procjenu rizika od SARS-COV2 (COVID-19)

Molimo pacijente da priloženi obrazac (iznad) ispunite prije dolaska na naručeni pregled i ponesete sa sobom.

Organizacija rada timova primarne zdravstvene zaštite

Poštovani građani,

S ciljem poticanja odgovornog ponašanja te sprječavanja nekontroliranog širenja COVID-19 zaraze, uz zadržavanje primjerene dostupnosti zdravstvene zaštite, rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti / PZZ (obiteljska medicina, ginekologija, stomatologija, pedijatrija), te specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti organiziran je na slijedeći način:

  • za svaki dolazak u ordinacije, osim onih kod kojih postoji ›hitno‹, po život opasno stanje i akutni simptomi s ozbiljnim pogoršanjem stanja, neophodan je prethodni dogovor telefonom ili e-mailom s izabranim medicinskim timom (liječnik i/ili medicinska sestra).
  • potrebno je pridržavanje vremena narudžbi kako bi se izbjegle nepotrebne gužve
  • pri ulasku i boravku u zdravstvenoj ustanovi obvezno je korištenje zaštitne maske te dezinfekcija ruku.
  • svi administrativni poslovi, potvrde, doznake za bolovanje i sl. provode se elektroničkim putem u preostalom raspoloživom radnom vremenu.
  • poslodavci se pozivaju da izvješća o bolovanju zaposlenika preuzimaju s elektroničkih platformi po uputi HZZO (e-Zdravstveno).
  • zbog velikog broja telefonskih poziva tijekom radnog vremena u kojem se istovremeno zbrinjavaju i obrađuju bolesnici sukladno epidemiološkim preporukama, na sve pozive nije moguće odgovoriti odmah te će isti biti realizirani u realnom mogućem vremenu.
  • kontakt telefonski brojevi, kao i e-mail adrese svih ordinacija PZZ nalaze se na web stranicama Doma zdravlja PGŽ (domzdravlja-pgz.hr ), te na ulazima u objekte u kojima su ordinacije.

Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji!

Raspored rada dežurnih ordinacija

  1. Dežurna pedijatrijska ordinacija te prostorija za uzimanje uzoraka krvi za djecu izmještaju se na novu lokaciju u ulici Cambierieva 7 (prostor bivše dječje oftalmologije). Nova lokacija udaljena je svega 50 metara od trenutne lokacije, a raspored rada ostaje nepromijenjen: subotama, nedjeljama  blagdanima od 08 do 20 sati. Telefonski broj ordinacije je 051 641-045 i 051 336-046.
  2. Dežurna ordinacija obiteljske medicine ostaje u postojećem prostoru (Cambierieva 7) i radi prema dosadašnjem rasporedu, odnosno subotama, nedjeljama i blagdanima 8 do 20 sati. Telefonski broj ordinacije je  051 335 588.
  3. Dežurna stomatološka ordinacija-  dostupna radnim danima, subotama, nedjeljama i blagdanima od 08 -20 sati na adresi Studentska 1 u Rijeci.  Telefonski broj ordinacije je 051 494 896.

Koronavirus – najnoviji podaci i preporuke

Naputak za pravilno pranje ruku

Ako sumnjate da ste potencijalno zarađeni COVID-19 virusom javite se na iduće telefonske brojeve dežurnih epidemiologa u RH.

Ovdje pogledajte kratki video o tome kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti: