dom-zdravlja-pgz

Poštovani,

Pacijenti ordinacije Doma zdravlja PGŽ u Omišlju raspodjeljuju se u ostale ordinacije Doma zdravlja PGŽ i privatnih ugovorenih liječnika te će svi biti zbrinuti, odnosno imati osiguranu i dostupnu zdravstvenu zaštitu u vidu izabranog liječnika obiteljske medicine. U ordinaciji je trenutno osigurana medicinska sestra koja pacijente obavještava o trenutnoj situaciji te ih upućuje na izbor novog liječnika obiteljske medicine. Također, na vratima ordinacije postavljena je obavijest s popisom i kontaktima svih liječnika u Ispostavi Krk koje pacijenti mogu izabrati kao svoje nove liječnike (popis dostavljamo u nastavku).

Pravilnikom o načinu izbora doktora primarne zdravstvene zaštite omogućen je izbor ugovornog doktora na jedan od tri načina:

  • U ordinaciji doktora kojeg osiguranik želi izabrati
  • Putem usluga HZZO-a za e-građane korištenjem Portala zdravlja
  • U prostorijama HZZO-a.

Izbor, odnosno promjena izabranog doktora provodi se putem tiskanice »Izjava o izboru/promjeni izabranog doktora“, odnosno putem elektroničkog obrasca te tiskanice.

Molimo pacijente za strpljenje prilikom izbora novog liječnika obzirom na dodatni administrativni posao medicinskog osoblja prilikom ispunjavanja svih potrebnih podataka.

U narednom periodu dok pacijenti ne izaberu novog liječnika obiteljske medicine, privremenu zdravstvenu zaštitu moći će ostvariti kod svih liječnika s popisa. Navedeno se odnosi i na propisivanje kronične terapije.

 

Popis liječnika- Ispostava Krk